• SAM bewaakt

    SecureMe2 heeft SAM ontwikkeld, waarmee op eenvoudige en betaalbare manier uw uitgaande netwerkverkeer gescand wordt op bedreigingen. Dit kunnen bijvoorbeeld malware besmettingen zijn die uw anti-virus pakket nog niet heeft gevonden. We kijken niet naar de inhoud van de gegevens en slaan die ook niet op. Detectie gebeurt op basis van het gedrag en de bestemming van het uitgaande dataverkeer. Onzichtbaar voor hackers en malware.

    SAM bewaakt ook al uw Internet-of-Things apparatuur. Niet alleen uw desktop of laptop.

    SAM bewaakt 24x7 uw uitgaande netwerkverkeer!

  • SAM bewaakt
Hoe werkt SAM?

Hoe werkt SAM?


Slide 1

Uw medewerkers en/of slimme apparaten die vallen onder het IoT (Internet-of-Things) maken continu verbinding met het internet.


Slide 2

De verbinding tussen die apparaten wordt door SAM 24x7 gescand voor analyse en detectie van bedreigingen.

Er wordt alleen gekeken naar de meta-data en niet naar de inhoud van het verkeer.


Slide 3

De meta-data, niet de inhoud, wordt naar de servers van SecureMe2 gestuurd en geanalyseerd op kwaadaardig gedrag en dus op mogelijke datalekken.

De meta-data wordt een jaar bewaard en elk kwartier opnieuw geanalyseerd.


Slide 4

Als er door de detectiesystemen van SecureMe2 kwaadaardig verkeer wordt ontdekt krijgt u en/of uw systeembeheerder daarover direct een alarmering via e-mail en/of het klant-, beheerdersportaal.


Slide 5

In de alarmering wordt specifieke informatie over de detectie gegeven zoals de prioriteit en om welk apparaat het in dit geval te doen is.

Oplossen is daarmee een stuk eenvoudiger geworden.

Ik heb een Ziggo/UPC Horizon Box

Doordat een Ziggo/UPC Horizon Box alles intern afhandelt )modem, router en WiFi) moet er een externe WiFi-router geplaatst worden. SAM komt dan tussen de Horizon en de nieuwe WiFi-router te staan.

U gaat het netwerk en WiFi van de nieuwe router gebruiken. Hierdoor ziet SAM al het verkeer en kan zijn analyse doen.

Werkt SAM direct?

In de meeste gevallen werkt de oplossing voordat de monteur het pand verlaat. In bijzondere gevallen is een extra configuratie nodig die op afstand uitgevoerd kan worden door de engineers van SecureMe2. Hierover zal altijd contact met u opgenomen worden.

Welk pakket moet ik kiezen?

De keuze is uiteraard voor iedere organisatie verschillend. Het meest verkochte pakket is het Plus Pakket. Met name door de rapportage service in dit pakket voeldoet uw organisatie tevens aan de eisen van een "Security" boekhouding.

Wat doet SecureMe2 met mijn meta-data?

Uw privacy is belangrijk voor ons. Het architectuur-model van SecureMe2 staat er voor garant dat er NOOIT inhoudelijke gegevens van klanten worden opgeslagen. Slechts de meta-data (informatie over het verkeer, niet de inhoud zelf) wordt naar ons verstuurd en daarna geanalyseerd.

Wij slaan maximaal één jaar meta-data op om nog niet bekende malware te kunnen toetsen aan de historisch informatie.

De omgevingen waar deze meta-data wordt opgeslagen is fysiek gescheiden van de omgevingen waar de contact-informatie van de klanten wordt bijgehouden.

Wat als ik niets doe?

Bij een mogelijk datalek of een accountantscontrole bent u dan niet omgegaan als een goed huisvader met uw gegevens. U riskeert dan een (hoge) boete. Nu de GDPR van kracht is, moet u kunnen aantonen dat u passende en effectieve maatregelen hebt getroffen.

Ben ik wel een doelwit voor internetcriminelen?

Meestal niet direct. Maar aanvalen worden veelal automatisch uitgevoerd waardoor ook uw computer bereikt kan worden door een criminele organisatie. Vanaf dat moment kan uw computer besmet raken en een onderdeel gaan vormen van bijvoorbeeld een gerichte digitale inbraak op een andere organisatie.

Ik gebruik een anti-virus pakket. Heeft SAM dan nog nut?

Anti-virus en anti-spam software werkt op basis van bekende bedreigingen of mogelijke bedreigingen. Er komen dagelijks miljoenen bedreigingen bij die door anti-virus software worden gemist en waardoor dus een besmetting kan plaatsvinden.

SAM detecteert het kwaadaardige verkeer dat uw netwerk probeert te verlaten. Daarnaast kan anti-virus software geen Internet-of-Things apparaten beveiligen. Daar zit de grootste bedreiging. SAM beschermt u daar wel tegen.

Heb ik SAM nodig als ik al een firewall gebruik?

Een firewall beschermt uw netwerk alleen maar tegen gerichte aanvallen vanaf het internet op uw netwerkinfrastructuur.

Het beschermt u niet tegen bijvoorbeeld phishing e-mails, malware of visussen. SAM vult de firewall en anti-virus software aan.

Ik gebruik alleen maar Cloud-diensten. Heb ik SAM nodig?

Ja, ook dan heeft SAM veel toegevoegde waarde. De cloud beschermt namelijk niet uw lokale computer en/of netwerk.

U kunt dus malware op uw computer of laptop hebben staan waarmee u alsnog informatie kunt lekken.

Dit kunnen ook de inloggegevens van uw cloudleverancier zijn!

U blijft altijd verantwoordelijk voor uw gegevens. Ook al bevinden deze zich in de cloud. Treedt in overleg met uw cloudleverancier hoe zij uw gegevens beschermen.

En gebruik SAM in uw lokale netwerk.

Is een datalek nu onmogelijk?

Nee, helaas niet. Cybercriminaliteit is een soort van wapenwedloop. Er kan nooit een 100% garantie worden afgegeven.

Wel zal met de oplossing van SecureMe2 inzichtelijk zijn dat er vreemd gedrag plaatsvindt op het netwerk en zal alarmering plaatsvinden.

Als er niet adequaat op deze alarmen gereageerd wordt, kan een datalek ontstaan of erger worden. En zelfs als een datalek geconstateerd is, kunt u nu wel aan de wet voldoen door te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en/of uw klanten.

Heb ik garantie op SAM?

U neemt een abonnement af bij SecureMe2. Daarbij behoort een correct functionerende SAM. Mocht om enige reden SAM niet meer goed werken, dan zorgt SecureMe2 of haar partner/reseller voor vervanging of reparatie.

Moet ik SAM beheren?

Nee, SAM doet zijn werk zonder dat daar verder beheer door de klant voor nodig is. SecureMe2 houdt SAM onafgebroken in de gaten of alles nog naar behoren werkt.

Waar wordt SAM geïnstalleerd?

SAM zal veelal in een technische ruimte of de meterkast geplaatst worden. Dicht naast de router van uw ISP en/of switch. Er moet een stopcontact beschikbaar zijn. SAM is klein en neemt weinig ruimte in beslag. Ook kan SAM tegen een behoorlijk hoge temperatuur, maar probeer de temperatuur in de ruimte onder de 35 graden te houden.

Voor wie is SAM bedoeld?

De SecureMe2-oplossing richt zich op de MKB die niet de middelen hebben om grote detectiesystemen zelf aan te schaffen, te implementeren en 24*7 te bewaken.

Doelgroepen die bijzondere persoonsgegevens verwerken, zoals artsen, notarissen, accountants, etc. hebben een groot belang in het voorkomen van verlies van gegevens.